NO PROBLEM - CIKKEK

Bemutatkozó koncert - beszámoló:


Cikk a bemutatkozó koncertről a Hard Rock Magazin oldalán:
www.hardrock.hu/?q=node/3171


Miskolci Egyetemi Napok, 2007. április 30. - május 3.


"... Vannak orgánumok, melyek kitörölhetetlenek az emlékezetből. Ilyen az egykori No, ma már No Problem frontember Szatai Gáboré is.
Hangja azonnal felismerhető, beazonosítható, és ami a legfontosabb - szerethető. Slamóval a románcuk ''87-ben kezdődött, de mára már a múlté; ám ne szaladjunk ennyire előre!
Eme koncert megvilágosodást hozott számomra olyan el nem döntött kérdésekben, hogy vajon Slamó nélkül képes lesz-e megállni a No Problem mint védőbástya, vagy ledől és elemeire hullik szét. Gábor új csapata számomra ismeretlen arcokból állt - így együtt ez volt a harmadik koncertjük.
A doboknál Orliczki György, aki valaha a helyi Disco Express és BMV együttesekben hozta a ritmust; Tímár Krisztián gitáros 3 évesen már a húrokat pengette; Fukk Attila basszer pedig a Kabinet Rt-ben zenélt.
A műsorban helyet kapott a No koncerteken favorizált elsőlemezes kedvenceken (Hallottalak sírni stb...) kívül néhány dal a Titkos Napló-ról, és ez a Slamó-érában nem volt túl jellemző.
A lényeg pedig szépen megbújt a lemezről már ismerősen csengő, de élőben átdolgozott dalok közt. 4-5 vadonatúj tétel, melyek bizonyították számomra, ha a No kétpólusú csapat volt, akkor Szatai Gábor a pozitív pólust képviselte.
Egyszerűen remek frontember, aki kivételes érzékkel bánik a hangjával és képes a színpadot is "belakni". Lassan már a legközépszerűbb, második ligás bandákról is azt írja a szaksajtó, hogy remek produkció, így elcsépeltnek hangozhat, de a No Problem lemeze - ha lesz - nálam az év hazai rockalbuma lesz.
Az új számok között volt lírai ballada, LGT feldolgozás, egy korai U2 klasszikus a Glória, de talán a legemlékezetesebb a monumentális refrént felvonultató Menedékház, amely halotti torból is örömünnepet képes varázsolni bárki lelkébe.
Merthogy a szövegek a lelkünkig hatolnak, ott jól felforgatnak mindent, majd, mint az elültetett mag, belülről teljesednek, növekednek. Igen, belülről, mert a No Problem a lelkünknek szól. A zene ebben az esetben másodlagossá válik, holott nem az, nagyon is harmónikus - és 2007-ben másként is vannak értelmezve. Másként szólnak - egy az üzenet mindenki számára.
A No Problem nem egy nagyszerű gitáros, Slamovits István nevéből szeretne dicsfényt szerezni. Nincs is rá szüksége, mert az egy az egyben Ő maga. "
(Puli)
Rockinform, 2007. június