NO PROBLEM - BIOGRÁFIA

SZATAI GÁBOR - ének


"Mikor megszülettem, ragyogott a város,
Most, hogy felnőtt lettem, idegen és sáros.
Talán én látom csak másnak,
Mitől változott meg minden..."

Valamiért ez a régi dal jutott eszembe, mikor leültem írni. Hogy miért? Nem tudom, de legyen ez a mottó.
Szóval, az általános iskolában már énekkaros voltam. Később a koleszos társaimmal megalakítottuk az első zenekart, amivel felléptünk az iskolai Ki Mit Tud-on. A sikeren felbuzdulva ezt még számos amatőr formáció követte, D.D. Fornax, Elisa, stb. Ez Győrben kezdődött, valamikor a ''70-es évek végén. Az első országosan ismert zenekarom a Citrom volt. Fesztiválok, tehetségkutatók, rádiófelvételek, és végül egy slágerlista vezető kislemez. Énekelhettem egy angol nyelvű Super Hits lemezen is, ami nagy dolog volt akkoriban. Ennyit értünk el, aztán vége lett.
Ezzel párhuzamosan a Győri Kisfaludy Színház Kórusában is énekeltem operákban, operettekben, ami nagyon jó iskola volt. Az utolsó győri zenekarom a Victoria volt. '87 januárjában kerültem a Rock Színház társulatához. Itt a Hamletben, a Sztárcsinálókban, a Jézus Krisztus Szupersztárban, és a Nyomorultakban énekeltem. Ekkor ismertem meg Slamót is, és megalakult a No zenekar. 1988. március 15-én volt az első nagy koncert a Petőfi Csarnokban.
'92 fordulópont volt az életemben, egy nagyon fontos döntést hoztam, és ekkor jelent meg az első nagylemez, amit még kettő és egy válogatás követett. Felléptünk Susan Vega, Robert Plant, Brian Adams és az Extreme előzenekaraként, és az ország minden részén. Ez kb. '97-ig tartott és lassan abbamaradt.
Aztán '98 nyarán a családommal kimentünk az Egyesült Államokba szerencsét próbálni. Itt különböző gyülekezetekben gospelt énekeltem. Miután visszajöttünk Magyarországra, 2005 elején újra kezdtük a No-val. 2006 decemberében volt az utolsó koncertünk. Rövid vívódás után úgy döntöttem, hogy folytatom. Március 31-én volt az első koncert, de ezt már tudjátok...
Hiszek Istenben, és hiszek a csodákban, de nem vagyok vallásos. Nem vagyok exhibicionista, nem a pénzért, nem a lányokért, és nem a hírnévért csinálom. Egyszerűen szeretek énekelni, szeretek adni, és szeretek mosolygó arcokat látni magam körül...

ORLICZKI GYÖRGY - dob


Tízévesen kezdtem dobolni, autodidaktaként. 15 éves koromtól játszom zenekarokkal vagy előadóművészekkel különböző stílusokban /jazz, funky, rock, blues, pop/.
Jávori Vilmos tanítványaként először előadóművészi "A" kategóriát, később könnyűzenei diplomát szereztem dob hangszeres kategóriában.
Fontosabb zenekaraim: Premier, Norton, SK. trió, Veterán Rock, Legi-team, Long-Step, BMV, Kamarás Team, Discó Express, Click, Kabinet RT.
Volt szerencsém közreműködni: Charlie, Somló Tamás, Takáts Tamás, Török Ádám, Szatmári Orsi, Kasuba L. Szilárd, Berki Tamás, Latin Combo előadásain.
2005. nyarától állandó tagja lettem a NO zenekarnak. Jelenleg a NO - Problemben hozom a ritmust:))


TÍMÁR KRISZTIÁN - gitár


13 évesen kezdtem gitározni. Elsősorban magam gyönyörűségére, így aztán már 18 éves voltam, amikor először zenekarban játszottam.
Néhány évvel később már több miskolci csapatban is gitároztam (S.T.Á.B., Orosz Győző és a Papa Blues Band, Legi Team, Funkys Elemér), és gyakran voltam beugró is (Happy Bued Day, Héliosz).
Sok zenei stílust volt szerencsém kipróbálni (rock, blues, jazz, folk, funky, country, rock and roll).
Sok miskolci csapat alapítója vagyok, pl: Poén, Zenegép, Esszencia Gitár Trió, Frappé Trió, Arion, The Hot Road Rockabilly Band.
A No Problem zenekar február elején tisztelt meg azzal a kéréssel, hogy a jövőben játszak velük. Remélem, hogy nekik is és a közönségnek is tetszeni fog a játékom!


FUKK ATTILA - basszusgitár


Középiskolás koromban kezdtem mindenféle baráti zenekarokban basszusgitározni. Első komolyabb zenekarom a Kabinet Rt, aminek 86-tól tagja vagyok, akkor bejutottunk a Ki Mit Tud? televíziós döntőjébe. Ez a csapat a mai napig létezik, időnként játszunk is (általában tíztagú, fúvósok, ska zene). Mindig több zenekarral játszom, valahogy így alakult.
Korábban sokáig Kerékgyártó Füles István volt a meghatározó gitáros, akivel blues, rock, jazz dolgokat csináltunk, amíg el nem ment a Minibe basszusozni.
Orliczki Gyurival évek óta játszunk együtt, voltunk Kamarás Máté, Kasuba L. Szilárd, Szatmári Orsi zenekaraiban, Charlie és Somló mögött egy-egy produkcióban... Játszottam Demeter Gyurival a Bulldózerben, és Flipper Öcsi egyik lemezén. Egyszer elcsábultam vendéget látni egy osztrák-német színházi turnéra, Elvis musical volt, a főszereplő Mark Janicello, Elvis-imitátor.
Na, ilyet soha többé.
Krisztiánnal is több, mint tíz éve zenélek együtt, a Zenegép bulizenekarunkat nagyon szerettük mind a ketten szerintem. Most is együtt vagyunk az Arion görög zenekarban, a Frappé trióban (világzene), és a Hot Road rockabilly band-ben.
Ezek mellett tagja vagyok a szintén régebbi alapítású Eső-nek, és játszom crossover muzsikát egy zenetanári zenekarban. Sokat helyettesítek, mindenféle csapatokban, akik egyszer léteztek és valamiért újra kedvet kapnak időnként, vagy egyszerűen csak engem ismernek, ezek közül kedvencem a Hétfői Hírek zenekar.
Ja, meg szoktam demókon is segítgetni csapatoknak...
A No-ba 2006. februárban egy koncertre érkeztem, és itt ragadtam:)) Most azt vettem a fejembe, hogy klasszikus bőgőt fogok tanulni...
A No Problem 2007. február elején alakult - köszönöm, jól érzem magam...